Diabublanina
Suroviny
- 750 g Jahody zahradní
- 230 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka špaldová
- 60 g Cukr ovocný - Fruktoza
- 150 g Mouka celozrnná špaldová
- 50 g Stolní sladidlo Sladký polibek
- 350 ml Mléko polotučné
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 712 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 45 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 426 mg
- Draslík 491.2 mg
- Vláknina 5108 mg
- Vitamín A 5108 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody opláchneme a necháme okapat.
-
2
V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a vymícháme do pěny. Po částech přimícháváme vlažné mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
-
3
Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.