Cheesecake jako ovocný pohár
Suroviny
- 125 g Mascarpone
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 125 ml Créme fraiche
- 1 kávová lžička Vanilková pasta
- 12 ks Jahody zahradní
- 8 ks Oreo sušenky
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Vodka vanilková Absolut Vanilla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 27 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 36.8 mg
- Vláknina 960 mg
- Vitamín A 960 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na čtvrtky nakrájené jahody dáme do mísy, pokapeme je vanilkovou vodkou, mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme asi 20 minut marinovat.
-
2
Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Máslo by mělo být tolik, aby pokrylo všechny drobečky.
-
3
V další míse prošleháme crème fraîche a mascarpone, do směsi vešleháme moučkový cukr a vanilkovou pastu. Krémem naplníme cukrářský zdobicí sáček s kulatou trubičkou. Na dno každé ze šesti malých sklenic ( pohárů ) dáme lžičku sušenkového základu. Cukrářským sáčkem na ni naneseme malé množství krému a na krém lžičku nakrájených marinovaných jahod. (pokud nemáme cukrářský sáček, můžeme krém nanášet lžičkou. Takto střídáme vrstvy, dokud sklenice nenaplníme. Uložíme je do chladničky.
-
4
Ušleháme tuhou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s trubičkou ve tvaru hvězdičky dezerty ozdobíme. Můžeme dozdobit čokoládovým sypáním, ještě jednou vychladíme a podáváme.