Cheesecake jako ovocný pohár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Mascarpone
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Créme fraiche
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 12 ks Jahody zahradní
  • 8 ks Oreo sušenky
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Vodka vanilková Absolut Vanilla
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 36.8 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na čtvrtky nakrájené jahody dáme do mísy, pokapeme je vanilkovou vodkou, mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme asi 20 minut marinovat.

  • 2

    Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Máslo by mělo být tolik, aby pokrylo všechny drobečky.

  • 3

    V další míse prošleháme crème fraîche a mascarpone, do směsi vešleháme moučkový cukr a vanilkovou pastu. Krémem naplníme cukrářský zdobicí sáček s kulatou trubičkou. Na dno každé ze šesti malých sklenic ( pohárů ) dáme lžičku sušenkového základu. Cukrářským sáčkem na ni naneseme malé množství krému a na krém lžičku nakrájených marinovaných jahod. (pokud nemáme cukrářský sáček, můžeme krém nanášet lžičkou. Takto střídáme vrstvy, dokud sklenice nenaplníme. Uložíme je do chladničky.

  • 4

    Ušleháme tuhou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s trubičkou ve tvaru hvězdičky dezerty ozdobíme. Můžeme dozdobit čokoládovým sypáním, ještě jednou vychladíme a podáváme.

Komentáře k receptu