Malinový cheesecake ve sklenici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 109.2 mg
- Vláknina 4333.3 mg
- Vitamín A 4333.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme roládu s malinovým džemem na tenké plátky a každý plátek ještě překrojíme na půlku. Půlky upravíme po obvodu šesti malých sklenic s víčkem a jednu půlku položíme na dno. Posypeme malinami a nakapeme likér Amaretto ( nebo mandlovým likérem ).
-
2
Malinové želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a rozdělíme je do sklenic. Sklenice dáme do chladničky a necháme ztuhnout.
-
3
Připravíme vrchní vrstvu cheesecake. V míse důkladně prošleháme mascarpone a zakysanou smetanu. Šleháme dohladka. Na směs pak prosejeme moučkový cukr, lžičku vanilkové pasty a promícháme. Po ochutnání můžeme ještě trochu dosladit moučkovým cukrem.
-
4
Krémem naplníme cukrářský sáček s velkou kulatou trubičkou a v kopečcích ho naneseme do sklenic tak, abychom želé zcela zakryli. Krém můžeme posypat barevnými cukrovými kuličkami.