Červené zelí s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 200 ml Kompot brusinkový
  • 100 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 kg Kysané zelí červené
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 61.6 mg
  • Vláknina 1795.4 mg
  • Vitamín A 1795.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, zelí slijeme a překrájíme.

  • 2

    Slaninu opečeme v silnostěnném kastrole, přidáme cibuli, zarestujeme a vmícháme zelí. Směs osolíme a opepříme. Pod poklicí dusíme zhruba 6 minut, poté vmícháme med a víno a dusíme dalších asi 5 minut. Na závěr přidáme okapané brusinky, chvíli podusíme, poté odstavíme z plotny a pod poklicí necháme asi 10 minut dojít.

Komentáře k receptu