Cheesecake broskvový melba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 23 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 57.7 mg
- Draslík 276 mg
- Vláknina 5858.3 mg
- Vitamín A 5858.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sladové sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Do dna a boků otevírací, kulaté dortové formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem, natlačíme směs zadní stranou lžíce. Sušenkový základ by měl dosahovat do výšky 3-4 cm, aby se do něj dala upravit náplň. Na dno rozložíme maliny.
-
2
Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a počkáme, až změknou. Mezitím rozmixujeme čtyři vypeckované broskve na hladkou kaši. Rozšleháme ricottu, cukr a smetanový sýr ve velké míse, tak, aby vznikla lehká a krémová hmota.
-
3
Do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a ohřejeme ji. Vymačkáme tekutinu z želatinových plátků a v zahřáté smetaně je rozpustíme. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a všleháme do hmoty z ricotty a smetanového sýra. Potom do náplně zapracujeme rozmixované broskve a hotovou náplň naneseme na sušenkový základ. Uhladíme povrch.
-
4
Připravíme dortové želé ( např. Dr. Oetker ) podle návodu na obalu.
-
5
3 zralé broskve rozkrájíme na půlměsíčky a upravíme je na náplň. Dozdobíme malinami a opatrně přelijeme zchladlým dortovým želé.
-
6
Hotový cheesecake necháme v chladničce přes noc ztuhnout.