Cheesecake broskvový melba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr krémový
  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 300 g Sladové sušenky
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 7 ks Broskve
  • 1 ks Želé dortové
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 57.7 mg
  • Draslík 276 mg
  • Vláknina 5858.3 mg
  • Vitamín A 5858.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sladové sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Do dna a boků otevírací, kulaté dortové formy ( průměr 23 cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem, natlačíme směs zadní stranou lžíce. Sušenkový základ by měl dosahovat do výšky 3-4 cm, aby se do něj dala upravit náplň. Na dno rozložíme maliny.

  • 2

    Přelijeme 4 plátky želatiny vodou a počkáme, až změknou. Mezitím rozmixujeme čtyři vypeckované broskve na hladkou kaši. Rozšleháme ricottu, cukr a smetanový sýr ve velké míse, tak, aby vznikla lehká a krémová hmota.

  • 3

    Do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a ohřejeme ji. Vymačkáme tekutinu z želatinových plátků a v zahřáté smetaně je rozpustíme. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a všleháme do hmoty z ricotty a smetanového sýra. Potom do náplně zapracujeme rozmixované broskve a hotovou náplň naneseme na sušenkový základ. Uhladíme povrch.

  • 4

    Připravíme dortové želé ( např. Dr. Oetker ) podle návodu na obalu.

  • 5

    3 zralé broskve rozkrájíme na půlměsíčky a upravíme je na náplň. Dozdobíme malinami a opatrně přelijeme zchladlým dortovým želé.

  • 6

    Hotový cheesecake necháme v chladničce přes noc ztuhnout.

Komentáře k receptu