Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1728 kcal
- Sacharidy 347 g
- Tuky 14 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 280 g
- Cholesterol 247.8 mg
- Draslík 369.9 mg
- Vláknina 11100 mg
- Vitamín A 11100 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme v míse krupici, mléko, tvaroh, žloutky a sůl. Poté ke směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vznikne nám hustější těsto.
-
2
V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Pomocí dvou lžic z těsta vytváříme noky, vhazujeme do vody a vaříme cca 10min. Noky jsou hotové když vyplavou k povrchu.
-
3
Mezitím připravíme omáčku. Jahody omyjeme, přepůlíme, v hrnci zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Část směsi odebereme, vmícháme do ní solamyl a vrátíme zpět do hrnce. Promícháme a prohřejeme.
-
4
Noky přelijeme omáčkou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.