Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jahody zahradní
  • 300 g Pšeničná krupice
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Tvaroh jemný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr moučkový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1728 kcal
  • Sacharidy 347 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 280 g
  • Cholesterol 247.8 mg
  • Draslík 369.9 mg
  • Vláknina 11100 mg
  • Vitamín A 11100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme v míse krupici, mléko, tvaroh, žloutky a sůl. Poté ke směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vznikne nám hustější těsto.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Pomocí dvou lžic z těsta vytváříme noky, vhazujeme do vody a vaříme cca 10min. Noky jsou hotové když vyplavou k povrchu.

  • 3

    Mezitím připravíme omáčku. Jahody omyjeme, přepůlíme, v hrnci zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Část směsi odebereme, vmícháme do ní solamyl a vrátíme zpět do hrnce. Promícháme a prohřejeme.

  • 4

    Noky přelijeme omáčkou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu