Rybízová houska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 40 g Sýr čerstvý bez tuku
  • 200 g Rybíz červený
  • 2 ks celozrnna houska
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 308.6 mg
  • Vláknina 8600 mg
  • Vitamín A 8600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Metličkami rozmícháme tvaroh a čerstvý sýr do krémové hmoty. (Můžeme přidat minerálku obsahující kyselinu uhličitou, ale není to nutné.) Vyškrábeme vanilkový lusk a vmícháme do sýrovo-tvarohové hmoty.

  • 2

    Omyjeme a přebereme rybíz (zmrazený necháme rozmrazit). Několik kuliček si odložíme a zbytek rozmixujeme mixérem, nebo rozmačkáme vidličkou. Můžeme dochutit tekutým sladidlem.

  • 3

    Rozpůlíme housky, rybízovou hmotu si rozdělíme na půlky.

Komentáře k receptu