Nadýchaný venec s krémem
Suroviny
- 200 g Borůvky
- 200 g Jahody zahradní
- 200 g Maliny
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Tvaroh tučný
- 150 g Cukr krupice
- 120 g Mouka polohrubá
- 80 g Cukr moučkový
- 9 ks Vaječný bílek slepičí
- 1.5 ks Cukr vanilka
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 9 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 246.8 mg
- Vláknina 8746.7 mg
- Vitamín A 8746.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 129.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu tvaru věnce vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
-
2
Ovoce očistím, opláchneme a necháme okapat.
-
3
V míse ušleháme bílky se solí do pevného sněhu, zašleháme krupicový cukr. Zlehka po částech přimícháme mouku, do které jsme vmíchali moučkový cukr. Těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 35 minut. Zda je těsto upečené, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je upečené.
-
4
Upečený věnec překlopíme na mřížku a necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy a přeložíme na mísu.
-
5
Před servírováním smícháme ovoce a vložíme do středu věnce. V míse utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem dohladka a servírujeme k věnci v miskách.