Hradecký dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 3 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 63.5 mg
- Draslík 20 mg
- Vláknina 3 mg
- Vitamín A 3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mléka, pudinkového prášku a 2 lžic cukru uvaříme pudink. 2 lžíce likéru našleháme se žloutkem a vmícháme do pudinku. Z bílku našleháme tuhý sníh a také vmícháme do pudinku.
-
2
Pudink rozdělíme do vypláchnutých formiček, v chladničce necháme ztuhnout a vyklopíme na talířky.
-
3
Na bábovičky naaranžujeme omyté a okapané jahody a přelijeme omáčkou.
-
4
Omáčka: 2 lžíce likéru smícháme s lžící vody a zbylým cukrem a v kastrůlku zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí.