Císařský trhanec II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 1250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek sušený
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Kompot jahodový
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučka
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 117.7 mg
  • Draslík 95 mg
  • Vláknina 2870 mg
  • Vitamín A 2870 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku. Přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto jako na omelety.

  • 2

    Vléváme na vymaštěnou rozpálenou pánev a pečeme po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Upečený trhanec vyklopíme na talíř, dvěma vidličkami roztrháme na menší kousky a poklademe kompotem i se šťávou.

Komentáře k receptu