Brusinková omáčka k drůbeži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jablka
  • 450 g Brusinky
  • 220 g Cukr krystal
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Pomeranč
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 73.7 mg
  • Vláknina 11741 mg
  • Vitamín A 11741 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a pokrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vařit tyčinku skořice, 3 hřebíčky, pomerančovou kůru i šťávu, 150 ml vody a 220 g krystalového cukru. Když se cukr rozpustí, přidáme nakrájená jablka a 450 g brusinek. Zvolna vaříme ještě 10 minut, až brusinky popraskají a omáčka zhoustne.

  • 2

    Vyndáme skořici a hřebíčky, podáváme k teplé i studené.

Komentáře k receptu