Sibiřské brusinkové vareňje
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.9 mg
- Vláknina 42.5 mg
- Vitamín A 42.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brusinky přebereme, opláchneme a necháme uschnout. 400 ml vody svaříme s cukrem na hustý sirup. Do sirupu vložíme brusinky, přidáme skořici, uvedeme do varu a na mírném ohni vaříme. Po 10 minutách sebereme pěnu a opět povaříme.
-
2
Jakmile kapka zavařeniny při ochlazení ztuhne, je zavařenina hotová.
-
3
Do vlahé zavařeniny vmícháme vodku, naplníme skleničky, uzavřeme je, uložíme v chladnu a suchu.