Sibiřská jeřabinová zavařenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 1500 g Cukr moučkový
  • 100 ml Vodka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Jeřabiny čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedlé jeřabiny otrháme ze stopek, důkladně vlažnou vodou opláchneme, 5 minut povaříme v 1,5 l vody, poté necháme 12 hodin odstát a následně přecedíme.

  • 2

    Mezitím 400 ml jeřabinového odvaru a cukr svaříme na sirup, do vařícího vsypeme jeřabiny a vaříme dalších 10 minut. Sejmeme z ohně, 12 hodin necháme stát, znovu 10 minut vaříme a opět na 12 hodin odstavíme.

  • 3

    Potřetí a naposledy vaříme jeřabiny v sirupu 30 minut, potom je necháme vychladnout. Do ještě vlahé zavařeniny přimícháme vodku.

  • 4

    Zavařeninu následně přendáme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.

Komentáře k receptu