Rychlé tvarohové knedlíky s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Perník
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 15 ks Jahody
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.2 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 117.8 mg
  • Draslík 26.1 mg
  • Vláknina 4096 mg
  • Vitamín A 4096 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké zahradní jahody očistíme od zelených lístků, omyjeme a necháme okapat. V misce utřeme máslo se dvěma špetkami soli, poté přimícháme rozšlehané vajíčko, přilijeme mléko, rozmícháme a postupně zapracujeme hrubou mouku. Těsto by mělo být vláčné a polotuhé. Položíme ho na pomoučený vál, vyválíme obdélníkový plát silný přibližně 1 cm a nakrájíme z něj přibližně 15 čtverečků. Do středu nakrájeného těsta klademe jahody, konce těsta dobře uzavřeme a utvoříme knedlíčky.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody. Knedlíčky vhazujeme do vody, opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme podle velikosti 5 - 7 minut, po uvaření vyplavou na povrch.

  • 3

    Knedlíčky vybereme děrovanou naběračkou, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.

Komentáře k receptu