Rychlé tvarohové knedlíky s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 26 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 117.8 mg
- Draslík 26.1 mg
- Vláknina 4096 mg
- Vitamín A 4096 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké zahradní jahody očistíme od zelených lístků, omyjeme a necháme okapat. V misce utřeme máslo se dvěma špetkami soli, poté přimícháme rozšlehané vajíčko, přilijeme mléko, rozmícháme a postupně zapracujeme hrubou mouku. Těsto by mělo být vláčné a polotuhé. Položíme ho na pomoučený vál, vyválíme obdélníkový plát silný přibližně 1 cm a nakrájíme z něj přibližně 15 čtverečků. Do středu nakrájeného těsta klademe jahody, konce těsta dobře uzavřeme a utvoříme knedlíčky.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody. Knedlíčky vhazujeme do vody, opatrně promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme podle velikosti 5 - 7 minut, po uvaření vyplavou na povrch.
-
3
Knedlíčky vybereme děrovanou naběračkou, posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem, polijeme rozpuštěným máslem a servírujeme.