Tvarohové taštičky s ořechovou náplní
Suroviny
- 0.5 kostka Droždí
- 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 100 g Cukr krupice
- 300 g Mouka polohrubá
- 150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 40 g Cukr vanilka
- 100 g Ořechy vlašské
- 300 g Jahody zahradní
- 50 g Cukr moučkový
- 80 ml Olej z vlašských ořechů
- 80 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 špetka Sůl
- 2 dl Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 43 g
- Sodík 367 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 90.9 mg
- Draslík 404.8 mg
- Vláknina 8171.3 mg
- Vitamín A 8171.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 208.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme olej. Vše dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, na mouku drobně rozdrobíme droždí. Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple 15 minut vykynout.
-
2
Do vhodné nádoby dáme tvaroh na náplň, smícháme s vanilkovým cukrem. Do studeného mléka v kastrůlku přidáme med, přisypeme pomleté ořechy a povaříme do rozpuštění medu. Necháme vychladnout, smícháme s připraveným tvarohem.
-
3
Vykynuté těsto dáme na moukou vysypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný 4-5 mm. Skleničkou vytlačíme kolečka, do středu každého položíme 1 lžíci ořechové náplně. Konce těsta důkladně slepíme k sobě do vějíře.
-
4
Taštičky skládáme je na olejem vymazaný plech, který vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 15-20 minut. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu, potom je rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, talíře ozdobíme čerstvými jahody a podáváme.