Jogurtový dort a borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 62 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 240 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sušenky BeBe kakaové
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 150 g Džem borůvkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 450 g Jogurt bílý
  • 40 g Želé dortové
  • 150 g Borůvky
  • 4 plátek Želatina
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 2 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 37.3 mg
  • Draslík 57.1 mg
  • Vláknina 4602.5 mg
  • Vitamín A 4602.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 110.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme jemně nastrouhané nebo rozdrcené sušenky, med, pomleté ořechy a podle potřeby mléko. Rukou vypracujeme těsto, aby se nedrolilo, dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem, vysypeme třtinovým cukrem a připravené těsto namačkáme na dno formy.

  • 2

    Čtyři plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme 10 minut nabobtnat. Do kastrůlku dáme džem s vanilkovým cukrem, zahřejeme, vložíme vymačkanou želatinu. Mícháme až do rozpuštění želatiny. Mírně vychladlou želatinu smícháme s jogurtem, poté rozetřeme na sušenkové těsto ve formě a vložíme do lednice ztuhnout.

  • 3

    Podle návodu na sáčku uvaříme dortové želé, necháme ho mírně vychladnout. Z lednice vytáhneme dort, na povrch naskládáme očištěné, omyté a okapané borůvky. Přelijeme celý povrch dortu připraveným želé a opět vrátíme do lednice zatuhnout.

  • 4

    Poté dort krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé studené dezertní talíře a podáváme.

Komentáře k receptu