Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 40 g Cukr vanilka
  • 80 g Cukr krupice
  • 30 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Zmrzlina vanilková
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 57.2 mg
  • Draslík 252.1 mg
  • Vláknina 5610 mg
  • Vitamín A 5610 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme 2 dl studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný v 1 dl studené vody. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch žele položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu