Jahodové želé s vanilkovou zmrzlinou a čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 22 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 57.2 mg
- Draslík 252.1 mg
- Vláknina 5610 mg
- Vitamín A 5610 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté jahody dáme do misky, posypeme vanilkovým a krupicovým cukrem a zalijeme 2 dl studenou vodou. Na mírném ohni, za častého promíchání jahody rozvaříme a prolisujeme přes sítko. Vrátíme zpátky do kastrůlku, zahřejeme a přidáme pudinkový prášek smíchaný v 1 dl studené vody. Povaříme 2 minuty do zahoustnutí a stáhneme ze sporáku.
-
2
Zbylé nerozmixované jahody rozdělíme do mističek, přelijeme připraveným želé, necháme v lednici ztuhnout. Těsně před podáváním na povrch žele položíme kopeček zmrzliny a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a polijeme čokoládovou polevou.