Nevařená jahodová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 20 g Cukr vanilka
  • 400 g Jogurt bílý smetanový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 128.7 mg
  • Vláknina 3020 mg
  • Vitamín A 3020 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté jahody necháme okapat. Několik jahod necháme vcelku, zbylé rozmixujeme. Přilijeme vanilkový cukr, mléko, med, jogurt, třtinový cukr a opět mixujeme.

  • 2

    Polévku necháme vychladit v lednici. Těsně před podáváním ji podle porcí rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů. Každou porci ozdobíme na třetinky pokrájenými jahodami a podáváme.

Komentáře k receptu