Nevařená jahodová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 11 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 128.7 mg
- Vláknina 3020 mg
- Vitamín A 3020 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté jahody necháme okapat. Několik jahod necháme vcelku, zbylé rozmixujeme. Přilijeme vanilkový cukr, mléko, med, jogurt, třtinový cukr a opět mixujeme.
-
2
Polévku necháme vychladit v lednici. Těsně před podáváním ji podle porcí rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů. Každou porci ozdobíme na třetinky pokrájenými jahodami a podáváme.