Horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maliny
  • 160 g Cukr třtinový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Zmrzlina vanilková
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Máta
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 59.4 mg
  • Draslík 231.2 mg
  • Vláknina 13140.2 mg
  • Vitamín A 13140.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vlijeme vodu, vložíme očištěné a omyté maliny, vanilkový i krupicový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Horké maliny rozdělíme do jednotlivých kulatých sklenic na stopkách. Na povrch položíme po dvou kopečceích zmrzliny, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a mátou.

Komentáře k receptu