Krupicové suflé s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Cukr krupice
  • 60 g Krupice dětská
  • 50 g Cukr moučkový
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 419.2 mg
  • Draslík 177.6 mg
  • Vláknina 2620 mg
  • Vitamín A 2620 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 657 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studené mléko vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupici. Za stálého míchání povaříme 2-3 minuty na hustou kaši. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout. Do směsi vmícháme máslo a žloutky, nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme.

  • 2

    Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a do půlky naplníme připraveným těstem. Na povrch naskládáme jahody, pokapeme medem a uhladíme.

  • 3

    Vložíme naplněné formičky do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé suflé podáváme.

Komentáře k receptu