Krupicové suflé s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 39 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 419.2 mg
- Draslík 177.6 mg
- Vláknina 2620 mg
- Vitamín A 2620 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 657 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Studené mléko vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupici. Za stálého míchání povaříme 2-3 minuty na hustou kaši. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout. Do směsi vmícháme máslo a žloutky, nakonec přimícháme z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh a zlehka promícháme.
-
2
Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a do půlky naplníme připraveným těstem. Na povrch naskládáme jahody, pokapeme medem a uhladíme.
-
3
Vložíme naplněné formičky do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem a ještě teplé suflé podáváme.