Salát z podzimního ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mirabelky
  • 200 g Hroznové víno
  • 200 g Kompot meruňkový
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Jablka
  • 3 ks Hrušky
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 642.6 mg
  • Vláknina 19556 mg
  • Vitamín A 19556 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špendlíkové švestky, hroznové víno a angrešt očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    Jablka i hrušky omyjeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, necháme okapat. Následně všechno okapané ovoce vložíme do misky a promícháme.

  • 3

    Na přípravu zálivky v misce rozmixujeme meruňkový kompot i se šťávou, přidáme citrónovou šťávu. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce, vše důkladně promícháme a vložíme do lednice.

  • 4

    Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo do salátových misek.

  • 5

    Povrch každé porce ozdobíme nahrubo nasekanými ořechy, polijeme medem a podáváme.

Komentáře k receptu