Americké lívance pro alergiky bez vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Maliny
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 210 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 kávová lžička Xantanová guma
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka bramborová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 5 polévková lžíce Sirup javorový
  • 0.12 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 2.6 mg
  • Draslík 96.6 mg
  • Vláknina 4351.4 mg
  • Vitamín A 4351.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menší misce smícháme bramborovou mouku s xanthanovou gumou a dvěma lžícemi vody. Vytvoříme hustou lepivou kašičku.

  • 2

    V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.

  • 3

    Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme hustou lepivou kašičku, připravenou z bramborové mouky, xanthanové gumy, vody a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.

  • 4

    Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.

  • 5

    Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.

Komentáře k receptu