Americké lívance pro alergiky bez vajec
Suroviny
- 200 g Maliny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 210 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.25 kávová lžička Xantanová guma
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka bramborová
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 5 polévková lžíce Sirup javorový
- 0.12 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 1 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 2.6 mg
- Draslík 96.6 mg
- Vláknina 4351.4 mg
- Vitamín A 4351.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menší misce smícháme bramborovou mouku s xanthanovou gumou a dvěma lžícemi vody. Vytvoříme hustou lepivou kašičku.
-
2
V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
-
3
Do směsi uděláme uprostřed důlek, kam vložíme hustou lepivou kašičku, připravenou z bramborové mouky, xanthanové gumy, vody a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.
-
4
Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
-
5
Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.