Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 6 g
- Sodík 349 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 892 mg
- Vláknina 3681.5 mg
- Vitamín A 3681.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany je potřeme tenkou vrstvou sójové omáčky.
-
2
Meruňku omyjeme, odstraníme z ní pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z omytého rybízu odstraníme stonky.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm pečeme přibližně 3 minuty z každé strany. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.
-
4
Do výpeku v pánvi přilijeme trochu vody, přidáme nakrájené meruňky a rybíz a za stálého míchání je necháme změknout. Přidáme 1 lžičku medu a omáčku důkladně promícháme.
-
5
Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, doplníme je přílohou, polijeme omáčkou a podáváme.