Masová pochoutka s omáčkou z rybízového rosolu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1210 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 62 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 178.8 mg
- Draslík 1753.9 mg
- Vláknina 25800 mg
- Vitamín A 25800 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na prkénko dáme vždy 2 ks šunky tak, aby se okraje překrývaly. Z klobás vymačkáme maso a rozdělíme je na 4 díly. Každý díl dáme na plátky šunky a rozmačkáme, aby se pokryly celé plátky šunky. Doprostřed dáme na 5 mm silné proužky nakrájené králičí maso a přidáme 1 lžíci rybízového rosolu. Zarolujeme a spíchneme párátky. Dáme na plech a pečeme 20 minut. Mezitím dáme do hrnce víno a nadrobno nakrájenou šalotku, vaříme 10 minut. Poté přimícháme 4 lžíce rybízového rosolu a hned jak se prohřeje, sejmeme ho z plotny a přimícháme máslo.
-
2
Rosol z rybízu [52833]:
-
3
Malý talířek dáme do ledničky vychladnout. Omytý rybíz dáme do sklenic, které dáme do velkého hrnce se studenou vodou. Takto celé pomalu přivedeme k varu a vaříme hodinu. Mezitím občas bobule rozmáčkneme. Poté scedíme přes mušelín a necháme celou noc odkapávat. Ráno tekutinu odměříme a nalijeme do hrnce. Na každých 500 ml šťávy dáme 500 g cukru. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Vyndáme talířek z ledničky, nalijeme na něj tekutinu a dáme na 5 minut zpět do ledničky. Poté zkusíme, zda je hmota ztuhlá. Pokud ne, vaříme dalších 5 minut a proces zopakujeme. Pokud ano, naplníme skleničky a uzavřeme.