Francouzské vanilkové pavézky s jahodovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jahody zahradní
  • 8 krajíc Veka
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.08 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.04 polévková lžíce Olej olivový
  • 8 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 97.6 mg
  • Vláknina 1506 mg
  • Vitamín A 1506 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody přebereme, omyjeme studenou vodou a okapané rozšleháme se 4 lžícemi moučkového cukru a lžičkou citronové šťávy. Omáčku dáme vychladit.

  • 2

    V míse rozšleháme vajíčka s mlékem a vanilkovým cukrem a na 5 minut do nich vložíme plátky veky, rozkrojené do trojúhelníku.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a máslo, nasáklý chléb v něm opečeme z obou stran do zlatohnědé barvy, pak ho teplý obalíme ve zbylém moučkovém cukru a podáváme s vychlazenou jahodovou omáčkou.

Komentáře k receptu