Chodské koblížky s malinami
Suroviny
- 500 g Brambory
- 170 g Maliny
- 500 g Mouka polohrubá
- 30 g Droždí
- 220 g Marmeláda malinová
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
- 1 špetka Sůl
- 1 dl Mléko plnotučné
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 7 dl Voda pitná
- 0.29 dl Olej slunečnicový
- 2.5 dl Smetana zakysaná15%
- 0.58 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 13 g
- Sodík 200 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 473.4 mg
- Vláknina 13157.5 mg
- Vitamín A 13157.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, dáme do hrnce s vodou a uvaříme je doměkka, vaříme je 20 minut. Poté brambory slijeme, oloupeme a teplé nastrouháme do mísy. V misce si ve vlažném mléku s cukrem rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.
-
2
K nastrouhaným bramborům přidáme polohrubou mouku, vzešlý kvásek, mléko, špetku soli, 2 vejce a vše promícháme. Těsto dáme na hrubou moukou pomoučený vál a dobře ho uhněteme. Těsto musí být hladké a vláčné. Nesmí se lepit. Z těsta vyválíme placku silnou asi 2.5-3 cm a formičkou z něj vykrajujeme kolečka - koblížky o průměru asi 5 cm. Necháme je asi 10 minut vykynout.
-
3
V pánvi si rozpálíme olej s máslem, na něm koblížky osmažíme z každé strany dozlatova. Jakmile je vyjmeme z omastku, odložíme je na papírový ubrousek okapat.
-
4
Poté koblížky položíme na talíře, potřeme malinovou marmeládou, na každý poklademe lžičkou hustou zakysanou smetanu, ozdobíme čertvými malinami a podáváme.