Maliny naložené v koňaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 314.9 mg
- Vláknina 26630 mg
- Vitamín A 26630 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny zbavíme stopek, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a dáme do misky.
-
2
V kastrůlku svaříme vodu a spaříme v ní limetky. Potom z nich vymačkáme šťávu, Kůru nakrájíme na tenké pásky a vložíme je k malinám. Nakonec posypeme cukrem a vanilkovým cukrem. Misku přiklopíme poklici a obsah necháme odležet přibližně 5 hodin.
-
3
Do odležené směsi s rozpuštěným cukrem vlijeme koňak a zamícháme. Malinovou směs rozdělíme do připravených sklenic. Sklenice víčkem uzavřeme a odložíme na chladné a tmavé místo.