Roštěná s brusinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 400 g Kompot brusinkový
  • 100 g Cukr krupice
  • 70 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1.5 polévková lžíce Solamyl
  • 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 853 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 630.5 mg
  • Vláknina 384.5 mg
  • Vitamín A 384.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou roštěnou osolíme, opepříme a ze všech stran osmažíme na másle. Osmažené maso vložíme do pekáče i s máslem a zhruba 40 minut pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme výpekem.

  • 2

    V mezičase v kastrole svaříme brusinkový kompot s cukrem a skořicí. Do omáčky zašleháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí. Na závěr vaření přidáme strouhanou pomerančovou kůru.

  • 3

    Roštěnou nakrájíme na tenké plátky a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu