Roštěná s brusinkovou omáčkou
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 400 g Kompot brusinkový
- 100 g Cukr krupice
- 70 ml Máslo čerstvé
- 50 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1.5 polévková lžíce Solamyl
- 0.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 46 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 630.5 mg
- Vláknina 384.5 mg
- Vitamín A 384.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou roštěnou osolíme, opepříme a ze všech stran osmažíme na másle. Osmažené maso vložíme do pekáče i s máslem a zhruba 40 minut pečeme v předehřáté troubě. Během pečení přeléváme výpekem.
-
2
V mezičase v kastrole svaříme brusinkový kompot s cukrem a skořicí. Do omáčky zašleháme solamyl rozmíchaný s vodou a povaříme do zhoustnutí. Na závěr vaření přidáme strouhanou pomerančovou kůru.
-
3
Roštěnou nakrájíme na tenké plátky a servírujeme přelité omáčkou.