Brusinkovo-jablečný rosol z Domažlicka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
- Sacharidy 156 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 109 mg
- Vláknina 3800 mg
- Vitamín A 3800 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brusinky dáme do rendlíku. Omyjeme sladká jablka, rozkrájíme, zbavíme jadřinců, jablka oloupeme a pokrájené na kostky je přidáme k brusinkám. Přidáme 0,5 dl vody a ovoce při mírné teplotě povaříme za častého míchání do měkka. Měkké ovoce propasírujeme a přidáme cukr. Znovu směs s cukrem provaříme a horké přelijeme do čistých a suchých sklenic, dobře uzavřeme a uložíme.