Brusinkovo-jablečný rosol z Domažlicka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brusinky
  • 400 g Jablka
  • 400 g Cukr krupice
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 156 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 109 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brusinky dáme do rendlíku. Omyjeme sladká jablka, rozkrájíme, zbavíme jadřinců, jablka oloupeme a pokrájené na kostky je přidáme k brusinkám. Přidáme 0,5 dl vody a ovoce při mírné teplotě povaříme za častého míchání do měkka. Měkké ovoce propasírujeme a přidáme cukr. Znovu směs s cukrem provaříme a horké přelijeme do čistých a suchých sklenic, dobře uzavřeme a uložíme.

Komentáře k receptu