Borůvková povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 161 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 161 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 195 mg
- Vláknina 12000 mg
- Vitamín A 12000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou, v nižším hrnci je zcela rozvaříme a necháme vychladnout.
-
2
Potom borůvky znovu přivedeme k varu, přimícháme cukr a vaříme, až zcela zhoustnou.
-
3
Horkými borůvkovými povidly plníme čisté teplé sklenice s patentním uzávěrem. Sklenice uzavřeme, až když povidla v nich vychladnou.