Borůvková marmeláda s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 265 mg
- Vláknina 16700 mg
- Vitamín A 16700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme a v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou. Citrony omyjeme a vymačkáme z nich šťávu.
-
2
Borůvky v nižším hrnci rozmačkáme, přilijeme k nim citronovou šťávu, přidáme želírovací cukr a směs za stálého míchání přibližně 5 minut vaříme. Případnou pěnu odstraníme.
-
3
Uvařenou marmeládou naplníme čisté zavařovací skleničky, zavíčkujeme je, obrátíme dnem vzhůru a necháme pomalu zcela vychladnout.