Buchta z pudinkového těsta s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 23 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 145.6 mg
- Draslík 233.7 mg
- Vláknina 1805 mg
- Vitamín A 1805 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V míse z mouky, cukru, vajíček, 1dl mléka, oleje a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto.
-
3
Z půl litru mléka uvařime vanilkový pudink.
-
4
Těsto rovnoměrně rozprostřeme na pečicí papír na plechu, potřeme pudinkem, posypeme borůvkami a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
5
Na upečenou buchtu rozetřeme zakysanou smetanu, posypeme ji skořicovým cukrem, nakrájíme a podáváme.