Rychlý koláč s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Borůvky
  • 100 g Cukr krupice
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 75.8 mg
  • Draslík 115.7 mg
  • Vláknina 2105 mg
  • Vitamín A 2105 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané borůvky promícháme s trochou mouky a obalíme je v ní.

  • 2

    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

  • 3

    V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, podle potřeby přiléváme mléko a uhněteme hladké těsto. Do těsta zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 4

    Do plechu s vyššími okraji rozložíme pečicí papír, nalijeme na něj těsto, na které pak rovnoměrně rozprostřeme borůvky. Koláč pečeme přibližně 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Upečený koláč ještě teplý posypeme moučkovým cukrem, který jsme smíchali s cukrem vanilkovým.

Komentáře k receptu