Kynutý koláč s borůvkami a sněhem z bílků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 29 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 160.5 mg
- Draslík 152.6 mg
- Vláknina 3150 mg
- Vitamín A 3150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich a krupicového cukru tuhý sníh.
-
3
Do hrnku rozdrobíme 20 g droždí, přidáme 2 lžičky moučkového cukru a 4 lžíce mléka, promícháme a kvásek necháme přikrytý utěrkou na teplém místě 15 minut kynout.
-
4
Ve velké míse smícháme mouku se žloutky, máslem a kváskem, uhněteme těsto, vyválíme, rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme 30 minut kynout. Vykynuté těsto posypeme borůvkami a koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
5
Před koncem pečení na koláč rozetřeme sníh z bílků a dopečeme.