Sirup jahodový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 160 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 160 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 194.3 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé jahody přebereme, očistíme a propláchneme studenou vodou. Nasypeme do větší sklenice nebo nerezové nádoby, zasypeme cukrem, odložíme a necháme stát, dokud se zcela nerozpustí.
-
2
Poté jahody i se šťávou necháme překapat přes plátno. Sirup rozdělíme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme při teplotě 85 °C po dobu 10 minut.
-
3
Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.