Sirup jahodový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kg Jahody zahradní
  • 1.2 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 160 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 194.3 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé jahody přebereme, očistíme a propláchneme studenou vodou. Nasypeme do větší sklenice nebo nerezové nádoby, zasypeme cukrem, odložíme a necháme stát, dokud se zcela nerozpustí.

  • 2

    Poté jahody i se šťávou necháme překapat přes plátno. Sirup rozdělíme do čistých lahví, převážeme dvojitým celofánem a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme při teplotě 85 °C po dobu 10 minut.

  • 3

    Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu