Jednoduchý jahodový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Kyselina citrónová
  • 2 l Jahody zahradní
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 165 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 309 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé jahody očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odožíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou, odstavíme a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.

  • 2

    Sirup znovu přecedíme přes plátno, rozdělíme do ohřátých lahví, zavíčkujeme a uchováme ve studené a temné místnosti.

Komentáře k receptu