Jednoduchý jahodový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 165 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 309 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé jahody očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odožíme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme kyselinu citronovou, odstavíme a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
-
2
Sirup znovu přecedíme přes plátno, rozdělíme do ohřátých lahví, zavíčkujeme a uchováme ve studené a temné místnosti.