Vafle s borůvkového těsta
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná celozrnná
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Skořice mletá
- 2.5 dl Maizena - kukuřičný škrob
- 0.5 dl Mléko - podmáslí
- 2.5 dl Kompot borůvkový
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 7 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 100.7 mg
- Vláknina 8856.8 mg
- Vitamín A 8856.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce ušleháme vajíčko s podmáslím a máslem.
-
2
V míse smícháme kukuřičný škrob, mouku, prášek do pečiva, cukr a skořici, přilijeme podmáslí s ušlehaným vajíčkem, vytvoříme husté těsto, do kterého ještě vmícháme borůvky.
-
3
Vaflovač rozehřejeme, z těsta postupně pečeme zlatavě hnědé vafle.
-
4
Upečené na servírovacím talíři je posypeme borůvkami, přelijeme šťávou z borůvkového kompotu a podáváme.