Pečené trojhránky s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 12 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 254 mg
- Vláknina 2609.2 mg
- Vitamín A 2609.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a sůl. Přidáme borůvky a za stálého hnětení postupně přiléváme mléko, až vypracujeme vláčné těsto.
-
3
Těsto rozdělíme na třetiny, z každé vytvoříme bochánek, který na pomoučené pracovní ploše rozválíme na kulatý plát. Každý plát ostrým nožem rozdělíme na tři stejně velké trojúhelníky, které přendáme na plech s pečicím papírem.
-
4
Trojúhelníky těsta potřeme mlékem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova přibližně 20 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů.