Sirup z čerstvých dřínek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 150 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé dřínky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Opatrně vylisujeme, abychom nerozdrtili pecky a necháme stát, dokud se neusadí kal.
-
2
Poté přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Mírně zahřejeme, přidáme cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
-
3
Sirup rozdělíme do ohřátých lahví a zavíčkujeme. Urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.