Bábovka s ovesnými vločkami a borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 25 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 153.9 mg
- Draslík 244.2 mg
- Vláknina 5956.5 mg
- Vitamín A 5956.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Ovesné vločky rozprostřeme na suchý plech, vložíme do trouby, předehřáté na 175 stupňů Celsia a osmažíme dozlatova. V průběhu smažení občas zamícháme. Osmažené vločky necháme vychladnout a pak v míse smícháme s moukou, kypřícím práškem, moučkovým a vanilkovým cukrem, máslem a vajíčky, rozmíchanými s mlékem. Vypracujeme těsto, nalijeme ho do vymazané bábovkové formy. Nahoru dáme okapané borůvky a bábovku pečeme v troubě přibližně 45 minut.
-
3
Upečenou necháme ve formě chvíli vychladnout, pak ji opatrně vyklopíme a ještě teplou pocukrujeme.