Bábovka s ovesnými vločkami a borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka polohrubá
  • 40 g Ovesné vločky
  • 75 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Borůvky
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 153.9 mg
  • Draslík 244.2 mg
  • Vláknina 5956.5 mg
  • Vitamín A 5956.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Ovesné vločky rozprostřeme na suchý plech, vložíme do trouby, předehřáté na 175 stupňů Celsia a osmažíme dozlatova. V průběhu smažení občas zamícháme. Osmažené vločky necháme vychladnout a pak v míse smícháme s moukou, kypřícím práškem, moučkovým a vanilkovým cukrem, máslem a vajíčky, rozmíchanými s mlékem. Vypracujeme těsto, nalijeme ho do vymazané bábovkové formy. Nahoru dáme okapané borůvky a bábovku pečeme v troubě přibližně 45 minut.

  • 3

    Upečenou necháme ve formě chvíli vychladnout, pak ji opatrně vyklopíme a ještě teplou pocukrujeme.

Komentáře k receptu