Jihočeská borůvková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 15 g Solamyl
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.5 kg Borůvky
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 96.5 mg
  • Vláknina 6000 mg
  • Vitamín A 6000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V nízkém hrnku smícháme cukr se 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Pak přisypeme borůvky a krátce je povaříme, aby zůstaly celé. K směsi přidáme máslo a vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl. Vše opatrně promícháme a necháme už jen krátce provařit.

Komentáře k receptu