Jihočeská borůvková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 5 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 96.5 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V nízkém hrnku smícháme cukr se 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Pak přisypeme borůvky a krátce je povaříme, aby zůstaly celé. K směsi přidáme máslo a vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali Solamyl. Vše opatrně promícháme a necháme už jen krátce provařit.