Východočeská třená placka s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 14 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 184.8 mg
- Draslík 537.8 mg
- Vláknina 11682 mg
- Vitamín A 11682 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat. Okapané borůvky mírně rozmačkáme a smícháme s moučkovým cukrem.
-
2
V míse z mouky, krupicového cukru, prášku do pečiva, vajíček, oleje a mléka vypracujeme hladké vláčné těsto.
-
3
Na plech rozprostřeme pečicí papír, těsto na něj roztáhneme, okraje zvýšíme. Na těsto rozetřeme připravené borůvky a koláč pečeme v středně vyhřáté troubě, až okraje mají zlatavou barvu.