Víno z čerstvých trnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
- Sacharidy 187 g
- Tuky 2 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 187 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3.3 mg
- Vláknina 30000 mg
- Vitamín A 30000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme dobře zralé trnky, které prošly mrazem. Očistíme je, důkladně omyjeme a nasypeme do 5 l sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vlažným roztokem zalijeme trnky.
-
2
Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj několik dírek a při pokojové teplotě necháme kvasit cca 3 měsíce. Poté stáčíme tekutinu gumovou hadičkou do demižonu a necháme stát, dokud se nevyčistí. Čisté víno rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.