Mošt z čerstvých trnek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr krystal
  • 6 l Voda pitná
  • 2 kg Trnky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.8 mg
  • Vláknina 60000 mg
  • Vitamín A 60000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme dobře zralé a mrazem spálené trnky. Propláchneme je vodou a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna zahřejeme na teplotu 80°C. Horké ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

  • 2

    Poté čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a vmícháme cukr. Odložíme, dokud se nerozpustí, mezitím občas promícháme. Šťávu rozdělíme do lahví a zavíčkujeme, nebo převážeme dvojitým celofánem. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu