Čerstvé trnky nakládané v octě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 g Hřebíček
  • 4 g Skořice celá
  • 700 g Cukr krystal
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1.5 kg Trnky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 147 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 8.9 mg
  • Vláknina 45936 mg
  • Vitamín A 45936 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Trnky přebereme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, několikrát necháme projít varem a scedíme.

  • 2

    Ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, skořici a hřebíček a svaříme. Přisypeme trnky a znovu přivedeme k varu. Vše rozdělíme do sklenic a odložíme do druhého dne. Poté zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 15 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu