Čerstvé trnky nakládané v octě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 3 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 147 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 8.9 mg
- Vláknina 45936 mg
- Vitamín A 45936 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Trnky přebereme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, několikrát necháme projít varem a scedíme.
-
2
Ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, skořici a hřebíček a svaříme. Přisypeme trnky a znovu přivedeme k varu. Vše rozdělíme do sklenic a odložíme do druhého dne. Poté zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 15 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.