Krupicové noky s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 928 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 42 g
- Sodík 434 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 418.2 mg
- Draslík 187.8 mg
- Vláknina 9600 mg
- Vitamín A 9600 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Pak je promíchané s cukrem vaříme v hrnci na mírném ohni 5 až 10 minut. Na konci vaření přidáme k borůvkám Solamyl, rozmíchaný ve lžíci studené vody, a borůvky ještě chvilku provaříme.
-
2
V míse utřeme do pěny máslo se žloutky, pak přidáme trochu soli a přimícháme krupici. Z těsta vykrajujeme lžící noky, které vaříme v osolené vroucí vodě. Během vaření noky občas promícháme.
-
3
Uvařené noky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.