Quindão

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Maliny
  • 350 g Mango
  • 600 g Vaječný žloutek slepičí
  • 800 g Cukr krupice
  • 10 g Máta
  • 200 g Kokos čerstvý
  • 400 g Kokosové mléko
  • 200 g Džus mangový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 740.4 mg
  • Draslík 311.3 mg
  • Vláknina 9410.2 mg
  • Vitamín A 9410.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strouhaný kokos zalijeme kokosovým mlékem. Z vaječných žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu, do které vmícháme strouhaný kokos s kokosovým mlékem. Směs nalijeme do kónických varných formiček, dáme do vodní lázně a vložíme do trouby předehřáté na 90 °C. Při této teplotě pečeme quindão dvacet minut.

  • 2

    Mezitím připravíme mangovou omáčku. Čerstvé mango pokrájíme na kostky, zalijeme mangovým džusem, dohladka rozmixujeme a přecedíme přes jemný cedník.

  • 3

    Upečené quindão necháme vychladnout a vyklopíme z formy.

  • 4

    Dezert servírujeme přelitý mangovou omáčkou a s čerstvými malinami ozdobenými mátovými lístky.

Komentáře k receptu