Omáčka z borůvek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 10 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 58.8 mg
- Vláknina 3600 mg
- Vitamín A 3600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
V hrnku vlažné mléko rozmícháme s moukou.
-
3
Borůvky v hrnci s vodou a cukrem rozvaříme, pak je prolisujeme, přilijeme k nim mléko s moukou a necháme chvíli za stálého míchání vařit.
-
4
Omáčku nakonec zjemníme přimícháním másla.