Míchaný kompot z jablek, švestek a rybízu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr krystal
  • 2 hrst Rybíz červený
  • 0.5 kg Jablka
  • 0.3 kg Švestky
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 257.1 mg
  • Vláknina 7298.7 mg
  • Vitamín A 7298.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Krátce povaříme ve vodě smíchané s citronovou šťávou. Švestky propláchneme, rozpůlíme, vypeckujeme a společně s omytým a otrhaným rybízem přidáme k jablkům. Vše ještě několik minut povaříme.

  • 2

    Ovoce rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.

Komentáře k receptu