Čokoládová buchta s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Kandované ovoce
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krupice
  • 430 g Mouka polohrubá
  • 50 g Čokoláda 70% kakao
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Droždí sušené
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 190.2 mg
  • Vláknina 9129.6 mg
  • Vitamín A 9129.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bramboru si klasicky uvaříme a poté ji najemno nastrouháme. Vlažné mléko, rozpuštěné máslo, nastrouhanou bramboru, cukr, vejce, sůl, tresť, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce a na kousky nalámanou čokoládu a necháme program pokračovat.

  • 2

    Po upečení buchtu vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře k receptu