Čokoládová buchta s kandovaným ovocem
Suroviny
- 50 g Kandované ovoce
- 50 g Máslo čerstvé
- 75 g Cukr krupice
- 430 g Mouka polohrubá
- 50 g Čokoláda 70% kakao
- 150 ml Mléko polotučné
- 200 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Droždí sušené
- 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 ks Brambory
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 15 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 64.1 mg
- Draslík 190.2 mg
- Vláknina 9129.6 mg
- Vitamín A 9129.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bramboru si klasicky uvaříme a poté ji najemno nastrouháme. Vlažné mléko, rozpuštěné máslo, nastrouhanou bramboru, cukr, vejce, sůl, tresť, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Před ukončením hnětení přisypeme ovoce a na kousky nalámanou čokoládu a necháme program pokračovat.
-
2
Po upečení buchtu vyklopíme, necháme vychladnout a můžeme podávat.